Westerman keurslager

Bij kwaliteit van vlees moet u denken aan:

Kwaliteit slachtdier - logo Hollands rundvlees IMB/PVE
Omloopsnelheid artikel
Hoe gesneden (mentaliteit van de slager)

Kwaliteit van het slachtdier

Bij varkens en bij kippen zit hierin weinig verschil. Veel minder dan vroeger, toen je nog sprak over B, A en AA varkens. Nu is bijna alles AA varken en de pluimvee is zeer constant van kwaliteit.

Bij rundvlees zijn nog wel veel niveaus, bijvoorbeeld buitenlandse vleesstieren en de worstkoe. Wij leveren Hollands rundvlees. Deze dieren zijn geboren, gemest, geslacht en uitgesneden in Nederland. Wij hebben gekozen voor luxe stierenvlees. Het voordeel van dit type rund is de malsheid, de eerlijkheid en de kleurvastheid. Bij rundvlees zie je eerder verkleuring en dat kunnen consumenten vaak niet waarderen. Verkleuring van het rundvlees is gewoon een natuurlijke reactie van licht en zuurstof.

Omloopsnelheid

De omloopsnelheid van een product is ook kwaliteit bepalend. Loopt een artikel te langzaam, dan geeft dit risico’s en halen we het artikel uit het meubel/toonbank. We werken veel met vlugklaar kip en vleeswaren met een basis en een wisselend assortiment. We verkopen bijvoorbeeld 2/3 maanden shoarmaburgers en daarna weer 2/3 maanden niet. Ook werken we met maandthema’s zodat we een wisselend assortiment hebben van diverse worstsoorten en vleeswaren.

Wijze van snijden

Hoe de slager snijdt, is uiteraard ook bepalend voor de kwaliteit. Worden bijvoorbeeld alle botjes verwijderd of niet, is al het vlees mooi vers of niet. Controle op inkomende goederen, voorraadbewaking, presentatie, allemaal zaken die van belang zijn en waar op gelet moet worden in een moderne slagerij. Ons motto is dan ook: mentaliteit = kwaliteit. We zijn dagelijks bezig om “de puntjes op de i” te zetten.

Westerman keurslager

Centrum: Promenadepad 79
9641DC Veendam
0598612700

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag Gesloten
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:30 - 17:30
zondag Gesloten