Westerman keurslager

Sinds oprichting van ons bedrijf werken we al nauw samen met Kroon vlees uit Groningen. Dit bedrijf werkt met luxe runderen, betrekt de runderen van regionale mesters, eigenlijk al jarenlang simpel, puur en duurzaam. Een van de mesters komt uit Westerlee, onderaan de pagina ziet u hierover een persbericht.

Als u op de knop 'Kroon vlees' klikt komt u op hun site terecht met daarop ook een filmpje over het slachthuis.

Het rundvlees wordt in eigen bedrijf bewerkt tot bekende producten en specialiteiten.

Ons rundvleesassortiment

Rundergehakt Riblappen
Gemengd gehakt Sucadelappen
Biefstuk tartaar Schenkel met been
Ossenhaas Runderpoulet
Kogelbiefstuk Mergpijp
Hollandse biefstuk Runderlever
Bieflappen Runderhart
Rundersteak Rundertong (op bestelling)
Rundersteak peper Half-om-half gehakt
Rundersteak Greek passion Runderrollade
Rundersteak Indian mistery Rosbief
Entrecote Ossenstaart (op bestelling)
Magere runderlappen

Op bezoek bij mester Zeeman te Zuidwending

Zondag 11 december 2011 zijn we samen met de inkoper van slachthuis Kroon te Groningen op bezoek geweest bij Fam. Zeeman te Zuidwending. Zeeman heeft naast zijn landbouwbedrijf ook een runder-mest-bedrijf.

Inkoper van Kroon zorgt ervoor dat Zeeman mooi luxe kalveren krijgt en hij begeleid de mester zodat we er zeker van zijn dat de runderen goed worden opgevoed. Alles gaat in goed harmonie, de inkoper kan ieder moment van de week de stallen inlopen, heel transperant. De inkoper wist dat ik twee luxe runderen nodg had en zo hebben we afgesproken om zelf even in de stal te kijken.

De runderen staan prima in een ruime stal met een dikke laag stro, voer en water constant aanwezig. De koppel runderen op de foto zijn als kalveren bij elkaar gekomen, het is dus een vaste groep en dat geeft rust in de groep. Zou de mester er een ander stier tussen zetten dan vreest hij het ergste. Het leuke vond ik ook dat de boer en de inkoper de runderen herkennen, niet alleen qua uiterlijk maar ook van karakter. Ook mooi is dat de mester en de inkoper de runderen begeleiden als ze op transport gaan naar Groningen, hierdoor gaat het proces wat rustiger wat weer goed is voor het dier.

Mede door deze dingen vind ik het belangrijk om mijn vlees in te kopen bij een bedrijf die goed om gaat met de runderen, niet dat hele grootschaligheid. Door jarenlang gewoon simpel te werken zijn we nu bijna uniek! Het stookt gewoon goed bij mijn langetermijnsbeleid van de zaak. We willen vlees, worst en vleeswaren verkopen die we zelf maken en waarvan we de herkomst ook van weten, ook dit is duurzaam ondernemen.

Verder vind ik het belagrijk dat de lijnen van transport kort zijn. Dit geeft rust voor de runderen, krijg je beter vlees resultaat en is minder belastend voor milieu. Want waarom moet ik vlees kopen uit buitenland als er in de regio genoeg goeie mesters zitten?

En is het vlees dan lekkerder? Wij vinden van wel. Een rund die rustig kan groeien in ruime stallen met dikke laag stro, korte transport lijnen, veel aandacht bij slachthuis voor welzijn dier dat proef je.

Belgische dikbil bij vleesras mester Gert Kruijer te Westerlee

PERSBERICHT
Vrijdag 11 februari 2011.

Westerman keurslager betrekt rundvleesproducten uit eigen regio

VEENDAM - Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn begrippen, die bij keurslagerij Westerman in Veendam hoog in het vaandel staan.

Eigenaar Gert Westerman voegt de daad bij het woord. Hij streeft er naar om zoveel mogelijk producten te betrekken uit eigen regio. Zo heeft hij al jarenlang een vaste afspraak met slachthuis Groningen en deze week levert vleesras mester Gert Kruijer uit Westerlee een exemplaar van het vleesras Belgische Blauwe (dikbil). Kruijer voorziet de Veendammer keurslager op deze wijze van (h)eerlijk rundvlees.

Westerman: ‘Ik ben er trots op dat ik mijn rundvlees in mijn directe regio kan halen. En andersom geldt hetzelfde: de eigenaar van de runderen is er eveneens content mee dat hij zijn gefokte vleesrassen van de hand doet aan een ondernemer uit de nabijheid.’

Het rundvlees uit eigen streek is vanaf deze week verkrijgbaar in bij Westerman keurslagerij, Promenadepad 79/81 in Veendam.

De keurslagerij heeft er tevens een actie aan verbonden. Degene die het dichtst in de buurt komt van het geslachte gewicht van het rund uit Westerlee kan rekenen op een leuk vleespakket.

Fotobijschrift:
Team Westerman keurslager legt een bezoekje af aan de vleesras mester Kruijer te Westerlee.

Westerman keurslager

Centrum: Promenadepad 79
9641DC Veendam
0598612700

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag Gesloten
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:30 - 17:30
zondag Gesloten